ROLADKI Z INDYKA.jpg
ROLADKI Z INDYKA.jpg Rozmiar 51 KB |
Składniki:
pierś z indyka 6-8 szt kotletów (ok 1 kg),
szynka parmeńska 16 plasterków,
boczek wędzony surowy 16 plasterków,
musztarda,
sól,pieprz,
olej,woda,
Opis przygotowania:
1. Pierś z indyka pokroić w plastry,rozbić,posypać solą i pieprzem.Posmarować musztardą,ułożyć na każdym filecie po 2 plasterki szynki i boczku.Zwinąć w roladkę,spiąć wykałaczką i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Polać wszystkie roladki olejem i wodą.Posypać na wierzchu solą i pieprzem.Piec pod przykryciem ok 2 godzin(w zależności jak mocno chcemy przyrumienić mięsko).
2. Po upieczeniu przekroić roladkę po skosie.Podawać na gorąco-obiad lub na zimno-przystawka ;-)
3. SMACZNEGO