grzybek tybetański kefirowy.jpg

 

grzybek tybetański kefirowy.jpg
Rozmiar 8 KB
Napój z grzybka (kefir) jest bogaty w białko, witaminy, minerały, aminokwasy i enzymy.

Witaminy zawarte w kefirze z ziaren grzybka tybetańskiego są ponadto łatwo przyswajalne przez organizm, bo są składnikami naturalnie otrzymanego produktu.

Podkreśla się następujące właściwości kefiru otrzymanego z ziaren grzybka tybetańskiego:
•antybakteryjne,
•antygrzybiczne,
•antynowotworowe,
•przeciwzapalne,
•podnoszące odporność.

Jak pisze dr. Susanne Ehlers o terapii grzybami leczniczymi w tym również grzybkiem tybetańskim: (…) w przeciwieństwie do medycyny konwencjonalnej, terapia grzybami leczniczymi jest ukierunkowana na przywrócenie zdrowia poprzez tak zwaną homeostazę. Pojęcie to oznacza równowagę wszystkich stale przebiegających procesów w organizmie, np. równowagę mineralną, enzymatyczną, hormonalną, wodną, elektrolityczną i immunologiczną. Grzyby witalne mają zatem właściwości regulujące, tzn. u ludzi z wysokim ciśnieniem powodują wyrównujące obniżenie ciśnienia, u tych ze skrajnie niskim ciśnieniem krwi – podwyższenie ciśnienia. To samo odnosi się do stanu psychicznego, trawienia, cholesterolu, alergii, nowotworów…!


więcej na str http://grzybektybetanski.pl i na str http://www.era-zdrowia.pl/ POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grzybka i algi kupiłam tu: http://allegro.pl/grzybek-tybetanski-algi-morskie-ulotka-hodowli-i3042293884.html WIĘC POLECAM SPRZEDAWCĘ!!!!