MIGDAŁOWA POKUSA2(1).jpg

 

MIGDAŁOWA POKUSA2(1).jpg
Rozmiar 32 KB
MIGDAŁOWA POKUSA

Składniki:

ciasto ;
100g.mielonych migdałów,
5 jajek,
5łyżek cukru,
cukier waniliowy 1,
olej 3 łyżki,proszek do piecz.1łyżeczka,
niebieski barwnik 1 łyżeczka,

masa;
240ml. kremówki,
450g. srea mascapone,
cukier 2łyżki,
sok z 1/2 cytryny,
olejek migdałowy 1/2 łyżeczki,
czekolada do dekoracji,

Opis przygotowania:

1. Żółtka ubić z cukrami na gładką mase,dodać migdały proszek do pieczenia i olej z barwnikiem-dokładnie wymieszać.Ubić białka na sztywną pianę i dodać do ciasta . delikatnie wymieszać. wylać na tortownice 24cm ,piec 30min. w 180 stopniach.

2. ser ubić z cukrem sokiem cytrynowym i olejkiem na puszysta masę.Kremówke ubić na sztywno i dodać do masy serowej.dokładnie wymieszać. placek przekroić na pół i przełożyć masą.wierzch polac czekoladą.