kotlet z ryżem.jpg

 

kotlet z ryżem.jpg
Rozmiar 66 KB
KOTLETY Z RYŻEM

Składniki * 30 dkg mięsa mielonego * 1 woreczek ryżu (urotowany) * przyprawa GYROS * 1 jajko * sól pieprz * natka piertuszki * szczypiorek * panierka * 2 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Wszystkie produkty wymieszać i dobrze wyrobić wąską blaszke posmarować olejem i posypać dno panierką, włożyć masę mięsno − ryżową , uklepać posmarować olejem i posypać panierką.. przyklepać panierke.. piec ok 45 min w 200 st Surówka 2 kalarepki 3 małe ogórki szczypiorek , koperek sól pieprz śmietana sok z cytryny łyżeczka cukru Kalerepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ogórki pokroic w cienkie plasterki.. dodac szczypiorek i koperek.. dodać sól, cukier, pieprz i skropić sokiem z cytryny, odstawić na ok godzine.. Odlać nadmiar soku, ale nie będzie go dużo. i dodać 2−3 łyżki śmietany, wymieszac..