AMOREK(2).jpg

 

AMOREK(2).jpg
Rozmiar 18 KB
AMOREK


Ciasto,które rozpływa się w ustach

Składniki :

1 PUSZKA MLEKA SKONDENSOWANEGO SŁODZONEGO
2 JAJA
6 ŁYŻEK MĄKI
1 PŁASKA ŁYŻKA SODY

PODANE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ.
CIASTO PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI .
DO DWÓCH DODAĆ PO 2 ŁYŻKI KAKAO,
A DO TRZECIEJ CZĘŚCI 2 ŁYŻKI SUCHEGO MAKU.


3 DUŻE ŚMIETANY 18 % /400 ML
/UBIĆ Z JEDNĄ SZKLANĄ CUKRU I SOKIEM Z JEDNEJ CYTRYNY.


Opis przygotowania :

UPIEC 3 PLACKI W MAŁEJ BLASZCE/JEDEN OK.10 - 15 MIN.
/NA DOLE BLACHY POŁOŻYĆ BRĄZOWY PLACEK- POLAĆ ŚMIETANĄ.
JAKO DRUGI PLACEK Z MAKIEM - POLAĆ ŚMIETANĄ.
NA WIERZCHU POŁOZYĆ PLACEK OSTATNI,POLAĆ ŚMIETANĄ
I GRUBO POSYPAĆ WIÓRKAMI KOKOSOWYMI.

ODSTAWIC CIASTO NA KILKA GODZIN W CHŁODNE MIEJSCE.
/NAJLEPSZE JEST NA DRUGI DZIEŃ/.
CIASTO MOŻE PATRZĄC NA SKŁADNIKI PREZENTUJE SIĘ MAŁO ,,ATRAKCYJNIE",ALE W SMAKU JEST TO PO PROSTU REWELACJA.

WAŻNE!!!
CIASTO ROZSMAROWUJEMY ŁYŻKĄ NA NIEPRZYWIERALNYM PAPIERZE DO PIECZENIA!!!

TEN PRZEPIS PODANY NA BLASZKĘ 24 cm x 28 cm.
ŚMIETANA NIE MUSI BYĆ DOBRZE UBITA, BO WSIĄKA DO CIASTA.JAK CHCECIE UBITĄ DOBRZE TO 30%