BRZOSKWINIOWE WYDMY(1).jpg

 

BRZOSKWINIOWE WYDMY(1).jpg
Rozmiar 34 KB
BRZOSKWINIOWE WYDMY

Ciasto:
7 białek
4 żółtka
20 dag. cukru kryształu
10 dag. orzechów mielonych
10 dag.orzechów krojonych
10 dag. rodzynek
5 dag. wiórek kokosowych
1 łyżeczka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
(do tego placka mąki nie należy dodawać)
Białka ubić z cukrem, dodać stopniowo żółtka cały czas ubijając. Następnie dodać pozostałe składniki. dokładnie i delikatnie wszystko razem wymieszać, wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę. Piec ok. 30-40 min. w temp. 170 st.(Zamiast tego placka można upiec ciemny biszkopt)

KREM:
1 puszka brzoskwiń
1/2 szkl. cukru
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
1 margaryna tortowa
Odlać sok z brzoskwiń i uzupełnić wodą do 1/2 litra. Z soku dodając cukru ugotować budyń.
Margarynę utrzeć dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na dwie części.

DODATKOWO:
2 paczki delicji
1 galaretka pomarańczowa

PRZEŁOŻENIE CIASTA:
ciasto-krem-ułożone delicje-krem-ułożone brzoskwinie-galaretka

ZNAKOMITE NA DZIEŃ BABCI I DZIADKA - POZDROWIENIA DLA WAS NASI KOCHANI ;0)

SMACZNEGO !!!!!